ActualitateExterne

Donald Trump spune că nu va vizita Ucraina în calitate de candidat la președinție

Candidatul la președinția SUA, Donald Trump, spune că este nepotrivit ca el să viziteze Ucraina, deoarece nu deține un mandat, a informat Reuters pe 10 aprilie, citând echipa de campanie a fostului președinte.

Președintele Volodymyr Zelensky a declarat, într-un interviu pentru Bild, pe 9 aprilie, că l-a invitat pe Trump să vină în Ucraina, atât public, cât și non-public, pentru a vedea situația din țară cu proprii lui ochi.

Canalul de știri american Newsmax a raportat că Trump a respins anterior invitația lui Zelensky din cauza „un conflict de interese”.

Potrivit Reuters, campania lui Trump a spus că nu a existat „o informare oficială” din partea președintelui Ucrainei.

„Președintele Trump a spus public că nu ar fi potrivit să meargă în Ucraina chiar acum, deoarece nu este comandant șef”, se arată în e-mailul campaniei.

În ciuda respingerii lui Trump de a vizita Ucraina, candidații la președinția SUA călătoresc adesea în străinătate în timpul campaniilor lor pentru a stabili și a îmbunătăți legăturile internaționale.

Fostul vicepreședinte Mike Pence și fostul guvernator al New Jersey Chris Christie au venit în Ucraina în timpul campaniei pentru nominalizarea republicană. Trump a vizitat Mexicul în 2016, în timpul primei sale curse prezidențiale pentru a-l întâlni pe președintele de atunci Enrique Pena Nieto.

Fostul președinte american a declarat mai devreme în mai că nu s-ar angaja să ofere Ucrainei asistență pentru apărare dacă va câștiga alegerile din 2024. De asemenea, el a menționat în repetate rânduri că războiul nu s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost încă la putere și a susținut că „ar putea pune capăt războiului în 24 de ore”.

Washington Post a raportat că fostul președinte al SUA a spus în privat că ar putea pune capăt războiului Rusiei făcând presiuni asupra Ucrainei să cedeze Crimeea și Donbasul Moscovei. Consilierul lui Trump, Jason Miller, a negat ulterior aceste afirmații.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *