UE / Nato

Donald Tusk: Rusia duce un război adevărat împotriva Ucrainei, doar că autorităţile de la Moscova nu l-au declarat oficial

"Situaţia cu care ne confruntăm în Ucraina este război. Poate că este un nou tip de război, fără să existe o declaraţie, dar, în realitate, chiar este război", a subliniat Tusk.

Premierul polonez a adugat că se pierde orice speranţa că acest conflict sângeros ar putea fi rezolvat pe cale diplomatică.

"Ne pierdem speranţa că ar mai fi încă loc pentru iniţiative diplomatice. Sunt zeci de victime, rachete, sunt folosite arme, elicoptere sunt doborâte, iar toate acestea sunt comise de către separatişti. Este evident că avem de-a face cu o confruntare militară organizată nu de demonstranţi, ci de un stat, de Rusia", a insistat Tusk.

Acesta a cerut că Uniunea Europeană şi NATO să vină cu un plan îmbunătăţit, pentru a apară statele membre aflate în flancul de est.
Declaraţiile prim-ministrul polonez vin la scurt timp după ce şeful centrului anti-terorist ucrainean, Vasil Krutov, a confirmat că se duc lupte grele la Kramatorsk şi a precizat că "ce se întâmplă în regiunea Doneţk şi în regiunile de est nu este o revoltă scurtă, ci un război".

Operaţiunea anti-separatişti a Kievului a continuat şi sâmbătă, în localitatea Kramatorsk. Ucrainenii au preluat controlul mai multor clădiri ocupate de separatişti, însă şi aici confruntarea s-a soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi.

Autorităţile ucrainene au anunţat că sunt mai determinate că oricând să continue operaţiunea de preluare a controlului asupra estului ţării, frământat de mişcări separatiste de mai multe săptămâni.

ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *