Timpul Local

„Dor de plai” la Lisabona

În cadrul ei a fost lansat cenaclul literar „Dor de plai”, ca o reacţie firească la necesitatea de exprimare a compatrioţilor noştri cu dragoste de neam şi de verbul matern, aceştia fiind, după aprecierea ambasadorului Valeriu Turea, „mulţi şi de foarte bună calitate”.

Un emoţionant recital de poezii – „Dor de casă, dor de mamă” – a fost prezentat, sub conducerea doamnei Elena Voina, de grupul de copii de la Şcoala duminicală păstorită de părintele Ioan. S-au recitat versuri de înaltă vibraţie şi trăire sufletească din literatura clasică şi cea modernă, din creaţia lui Grigore Vieru, Nicolae Dabija, Vasile Romanciuc, Dumitru Matcovschi, precum şi piese nestemate din folclorul românesc.

Împreună cu copiii, au evoluat cu aceeaşi inspiraţie părinţii lor, interpretând cântece care alcătuiesc repertoriul peren al întâlnirilor de suflet pentru mai multe generaţii. Serata a fost şi un prilej unic pentru întâlniri emoţionante, unii dintre cei prezenţi având posibilitatea să se revadă abia acum, la ambasadă, după absolvirea şcolii în Moldova.

Nadejda Boghenco, cea căreia îi aparţine ideea organizării cenaclului „Dor de plai”, îşi doreşte un statut de permanenţă şi a anunţat reperele tematice principale ale viitoarelor reuniuni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *