Chișinău

Dorin Chirtoacă a identificat TREI probleme ale Chişinăului

"Avem trei probleme care ne apasă: gherete, panouri publicitare şi construcţii neautorizate. Trebuie să micşorăm numărul acestora", a declarat primarul la şedinţa de astăzi a Primăriei, în contextul discuţiei despre reconstrucţia completă a bd. Alecu Russo din sectorul Râşcani. El a dispus sistarea eliberării tuturor certificatelor de urbanism pentru construcţiile din perimetrul acestei străzi. Totodată vor fi demolate construcţiile neautorizate pe această arteră. Deocamdată e vorba de o clădire cu două etaje de la staţia de troleibuz Sadoveanu (sectorul Ciocana), pentru demolarea căreia s-a adresat în instanţă Inspecţia de Stat în Construcţii. "Este o chestiune de principiu. Instanţa trebuie să se pronunţe pentru demolarea construcţiilor neautorizate, nu amendarea agenţilor economici", a declarat primarul, precizând că edificiile construite ilegal trebuie demolate în fiecare săptămână. 

Recent, Dorin Chirtoacă a mai anunţat că la următoarea şedinţă a Consiliului Municipal va propune un proiect de decizie, potrivit căruia va fi oprită amplasarea gheretelor noi pe străzile Chişinăului. În ceea ce priveşte panourile publicitare, demontarea acestora va avea loc pe porţiunea de drum Aeroport- Porţile Oraşului.

Precizăm că în Chişinău există peste 4700 de gherete şi circa 5000 panouri publicitare. Anual, numai din taxele pentru publicitatea externă, în bugetul municipal ajung 16 milioane de lei. 

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *