Chișinău

Dorin Chirtoacă a ordonat demontarea panourilor publicitare

Pe 7 iulie 2011 Parlamentul a adoptat modificări la Legea drumurilor care stabileşte condiţiile de instalare a panourilor publicitare la marginea carosabilului. Însă de atunci, niciun panou publicitar din raza municipiului Chişinău nu a fost demontat prin aplicarea acestei legi. Adevărul e că şeful interimar al Direcţiei arhitectură din cadrul Primăriei, Radu Blaj, habar nu avea de existenţa acesteia, iar viceprimarul Nistor Grozavu şi şeful Direcţiei transport, Adrian Boldurescu, deşi ştiau, nu au întreprins nimic.

Conform legii drumurilor, este interzisă amplasarea obiectelor de publicitate exterioară la distanţa mai mică de 6 m de la marginea părţii carosabile, precum şi în zona nodurilor rutiere, în limita benzilor de separare, podurilor, estacadelor, viaductelor şi barierelor rutiere, iar în afara localităţilor – la o distanţă mai mică de 150 m de la indicatoarele rutiere şi de pînă la 300 m între obiectele de publicitate.

Primarul Dorin Chirtoacă a dispus ca într-o săptămână Direcţiile arhitectură şi transport să stabilească primele adrese unde vor fi demontate panourile publicitare şi să verfice respectarea legii. Primarul a precizat că, în primul rând, trebuie demontate panourile instalate neregulamentar pe porţinea de drum dintre Porţile Oraşului şi Aeroportul Chişinău de pe bd. Dacia. El a recunoscut că micşorarea numărului de panouri va reduce veniturile în bugetul municipal, în care anual sunt tranferaţi 16 milioane de lei drept taxe pentru publicitatea exterioară. 

Timpul.md (I.M.)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *