Chișinău

Dorin Chirtoacă admite că încalcă legea

Dorin Chirtoacă a dispus ca fiecare pretură de sector să aibă planificate activități de demolare a construcțiilor neautorizate. Acestea vor avea lor chiar și în cazul în care instanța va emite o hotărâre în favoarea agenților economici. „Vom proceda după aceeași schemă: eu voi semna dispoziția, Direcția finanțe va emite devizul de cheltuieli, iar serviciile de profil vor executa lucrările. Îmi asum răspunderea. Noi încălcăm legea pentru că nu respectăm hotărârile instanțelor de judecată”, a spus primarul. El admite că proprietarii construcțiilor neautorizate se vor adresa în judecată. „S-ar putea să ajungem în situația în care să plătim despăgubiri materiale”, a spus Dorin Chirtoacă. 

În prezent, are loc demontarea unei construcții metalice pe strada Alecu Russo 20, precum și demolarea unor imobile neautorizate din sectoarele Buiucani și Botanica.

Autoritățile municipale nu au pârghii, conform legislației în vigoare, care le-ar permite demolarea construcțiilor ilegale în 24 de ore. În prezent, de aplicarea amenzilor este responsabilă Inspecția de Stat în Construcții, iar decizia privind demolarea unei construcții neautorizate îi aparține doar instanței de judecată.

Timpul.md (I.M.)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *