Chișinău

Dorin Chirtoacă şi-a dat o întâlnire cu membrii comunişti ai CMC

Dorin Chirtoacă a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că membrii comunişti ai Consiliului Municipal nu fac decât să apropie alegerile locale anticipate. "Ne exprimăm regretul că activitatea fracţiunii PCRM se limitează la declaraţii şi acuzaţii fără suport, împingându-ne prin aceasta la alegeri anticipate. Primăria nu este un loc pentru bătălii politice şi confruntări ideologice", a spus D. Chirtoacă cu referire la ultimele declaraţii ale comuniştilor la adresa sa. Primarul susţine că singura cale prin care CMC ar putea să-şi reia activitatea este semnarea unui Acord privind colaborarea prin consens între consilierii municipali. "Acum două săptămâni PCRM s-a angajat să de a activa în consens cu celelalte fracţiuni. De ce nu-şi îndeplinesc angajamentul? Acum este perioada pentru muncă. Comuniştii spun una la masa de discuţii, dar pe urmă declară cu totul altceva. Ce sunt copii mici?" se întreabă primarul. 

Edilul capitalei a anunţat că, astăzi, la ora 15.00, el urmează să se întâlnească cu fracţiunea Partidului Comunist pentru a discuta situaţia creată în CMC. 

Amintim că fracţiunea PCRM din cadrul Consiliului Municipal Chişinău l-a acuzat pe primar de "uzurparea puterii" şi "amestec brutal în activitatea CMC" din cauza faptului că nici el, nici secretarul Consiliului, Valeriu Didenco, nu s-au prezentat la şedinţele organizate în mod unilateral de consilierii comunişti, iar la ultima şedinţă (21 octombrie) nu a fost alese comisiile de specialitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *