Opinii și Editoriale

Dorin Chirtoacă și fantomele sau trei întrebări deschise pentru edilul Capitalei

Gheretele, haosul în transportul public, construcțiile neautorizate – mai treacă-meargă, însă pericolul în care se află identitatea și limba este iminent și trebuie oprit cu orice preț. Se spune că primarul a încercat în fel și chip să scape de fantoma Mâna Moscovei, a bătut mătănii la monumentul lui Mihai Viteazul, și-a trimis unchiul într-o vizită la Decebal, a organizat chiar și un ritual dacic bătând din talgere într-un garaj, însă fără rezultat. Mai nou, primarul s-a deprins cu toate fantomele sale, ba chiar a început să comunice cu unele dintre ele. Recent, primarul și-a reamintit că promite să rezolve problema parcărilor din Chișinău de mai bine de un deceniu, și dacă tot are experiență în comunicarea cu fantomele, a luat și a semnat un contract de amenajare și gestionare a parcărilor cu plată cu EME Parkleitsystem – o firmă fantomă care există doar în imaginația primarului. Noi, cetățenii, nu mai știm cum să-l salvăm pe primar, mai ales că de câte ori încercăm să-l criticăm, acesta ne apostrofează și ne învinuiește de interese politice. Nu sunt sigur că primarul va citi acest text, însă dacă o va face, aș vrea să-i adresez trei întrebări legate de parcările cu plată. Întrebările au fost formulate de Victor Chironda, un activist civic pe care primarul îl învinuiește tot de interese politice.

Domnule primar, vă asigur că nici Victor și nici cetățenii nu urmăresc interese politice, ci vor doar să locuiască într-un oraș comod, curat și amenajat ca lumea, un oraș care încurajează pietonii, nu șoferii. Vă adresăm aceste trei întrebări în speranța că vom primi și un răspuns, unul logic, nu niște apostrofări și înjurături cu care ne-ați deprins deja.

1.Sunteți la curent cu faptul că EME Parkleitsystem cu care ați semnat contractul de amenajare și gestionare a parcărilor cu plată este o companie fantomă cu fondatori în off-shore?
2. În ce oraș european ați văzut parcări amenajate pe trotuar?
3. De ce municipalitatea nu poate gestiona singură locurile de parcare cu plată, dacă tot le-a amenajat deja din contul creditelor BERD?

Vă mulțumim pentru răspunsuri (care sperăm că vor veni) și vă dorim să scăpați o dată și pentru totdeauna de fantomele care vă bântuie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *