Moldova

Dorin Chirtoacă: Suntem pe muchie de cuțit

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a cerut ca evenimentele de la Bălți să fie examinate într-o ședință închisă pentru a stabili în ce măsură asemenea riscuri sunt posibile pentru Chișinău. El a condamnat tendințele separatiste ale manifestanților violenți. ”Șelin, Muntean, Tkaciuk-toți strigau ”Moldova”. Numai că în loc de tricolor erau prezente steagul Transnistriei, Rusiei, autonomiei gagauze și drapelul bicolor. Adică Moldova dar pe bucăți. Dânșii vorbesc de statul Republicii Moldova în condițiile în care ei distrug integritatea țării. Dovadă e separatismul pe care îl promovează, ura interetnică, agresivitatea și xenofobia”, a declarat primarul. 

Totodată, edilul Chișinăului consideră că pentru a evita radicalizarea societății, autoritățile locale trebuie să continue proiectele sociale și de infrastructură demarate. „Noi suntem pe muchie de cuțit. Trebuie să mișcăm lucrurile înainte cu proiecte noastre și prin asta să facem ca societatea să nu atragă atenția la asemenea manifestări extremiste care la noi apar tot mai multe în ultima perioadă”, a subliniat Dorin Chirtoacă. 

Precizăm că altercații similare au avut loc și la Chișinău, pe 16 martie, când membrii partidului „Patrioții Moldovei” au blocalt pentru scurt timp defilarea marșului adepților Platformei Civile „Acțiunea 2012” pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *