Politică

Dorin Recean, despre validarea mandatului Evgheniei Guțul, la funcția de bașcan al UTA Găgăuzia. „Nu vom tolera pe nimeni care vine cu o altă agendă decât a cetățeanului. Acele persoane care au încălcat legislația electorală, care au făcut abuz, care au corupt alegătorii sau au participat la procesul de corupere a alegătorilor vor purta responsabilitate”

Guvernul Republicii Moldova va conlucra cu aleșii locali care reprezintă interesele cetățenilor și nu va tolera o altă agendă, iar persoanele care au participat la procesul de corupere a alegătorilor vor fi trase la răspundere conform legii, a comentat prim-ministrul Dorin Recean, decizia Curții de Apel Comrat care a validat luni, 22 mai, mandatul Evgheniei Guțul, la funcția de bașcan al UTA Găgăuzia.

„Guvernul RM va conlucra cu aleșii locali care reprezintă interesele cetățenilor din Taraclia, UTA Găgăuzia: Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Comrat. Vom lucra să asigurăm servicii calitative pentru cetățeni. Cu siguranță nu vom tolera pe nimeni care vine cu o altă agendă decât a cetățeanului. Acele persoane care au încălcat legislația electorală, care au făcut abuz, care au corupt alegătorii sau au participat la procesul de corupere a alegătorilor vor purta responsabilitate” a declarat Dorin Recean, în cadrul unui brifieng organizat astăzi la Taraclia, unde se află într-o vizită de lucru.

De asemenea, premierul a mai adăugat că cel mai important acum este ca cetățenii, indiferent din ce regiune sunt, să beneficieze de servicii publice de calitate.

Vă amintim că luni, 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat mandatul de bașcan al Evgheniei Guțul, candidata Partidului „ȘOR”. La ședință au participat reprezentanții CEC din Găgăuzia, Evghenia Guțul, dar și avocații Partidului „ȘOR”.

Ședința a durat în jur de 6 ore.

Curtea a prezentat scrisoarea Comisiei Electorale Centrale adresată comisiei de la Comrat, în care erau semnalate inclusiv cazuri de transportare organizată a alegătorilor. În acest sens, Covalenco a declarat că CEC-ul nu a atașat vreo dovadă video sau audio, care ar confirma astfel de cazuri. Se întâmplă în condițiile în care Poliția a publicat mai multe materiale video despre coruperea alegătorilor de către Partidul „Șor”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *