Politică

Dorin Recean, discuții la Kiev cu președinta Ungariei și cu premierul Finlandei

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere la Kiev cu președinta Ungariei, Katalin Novák, și cu premierul Finlandei, Petteri Orpo. Agenda europeană a Republicii Moldova și situația regională  au fost printre subiectele care au fost discutate, potrivit TV8.

Astfel, potrivit unui comunicat emis de Executiv, în discuția cu șefa statului ungar, s-a pus accent pe situația regională și eforturile depuse de Republica Moldova în procesul de avansare pe agenda europeană. 

De asemenea, au fost analizate posibilitățile de dinamizare a colaborării dintre cele două țări prin extinderea cooperării economice, sporirea exporturilor și atragerea investițiilor. 

Totodată, cu prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo, sa discutat securitatea regională, tranziția la economia verde și aderarea Republicii Moldova la blocul comunitar.

„Prin implementarea unui program de reforme ambițios, ne-am propus să facem ca procesul integrării europene să devină unul ireversibil. Apreciem susținerea țărilor europene și fortificăm dialogul nostru pe domeniile de interes comun”, a spus premierul Dorin Recean.

Prim-ministrul Dorin Recean se află într-o vizită de lucru în Ucraina, unde a participat la Summitul „Platforma Crimeea”. Oficialul a desfășurat, pe parcursul a două zile, întrevederi bilaterale cu liderii ucraineni: președintele Volodimir Zelenski, prim-ministrul Denis Șmîhal și președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *