Politică

Dorin Recean: „R. Moldova nu mai poate conta pe statutul de neutralitate”

Republica Moldova nu se mai poate baza doar pe instrumentele de politică externă pentru asigurarea stabilităţii statului, dintre care unul este statutul de neutralitate. Potrivit Agenției Infotag, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Dorin Recean, a făcut aceste declartații, menţionând că “ţara ar trebui să lucreze la sporirea potenţialului de apărare“.

În cadrul unui discurs la masa rotundă „Consolidarea rezilienţei Republicii Moldova: necesităţi şi priorităţi în contextul elaborării unei noi Strategii naţionale de securitate”, Recean a menţionat că autorităţile trebuie să-şi asigure “sprijinul conştient al cetăţenilor în această chestiune”, transmite Infotag.

Societatea trebuie să înţeleagă că acest lucru este esenţial pentru supravieţuirea statului, dar că este necesar să se aloce fonduri pentru apărare, iar sprijinul cetăţenilor este cel mai important aici“, a subliniat Recean.

Vezi și – Moldovenii nu sunt neutri, sunt pur și simplu idioți

Consilierul prezidențial pe probleme de securitate a arătat că problemele demografice şi de mediu sunt alte domenii deosebit de importante care trebuie să in tre în vizorul autorităților.

Dorin Recean a mai declarat că pentru a creşte stabilitatea statului sunt necesare eforturile întregii societăţi – atât în abordarea problemelor de consolidare a securităţii statului, cât şi în dezvoltarea instituţiilor statului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *