CSI / Rusia

Dorința Occidentului de a-și menține dominația pe scena mondială face să crească riscul de conflict, susține Putin

Dorinţa Occidentului de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială face să crească riscul de conflict, a afirmat vineri, Vladimir Putin, transmite Reuters.

”Potenţialul de conflict în lume creşte şi este o consecinţă directă a încercărilor elitelor occidentale de a-şi menţine cu orice preţ dominaţia politică, financiară, militară şi ideologică pe scena mondială”, a declarat Putin. Acestea ”sporesc în mod deliberat haosul şi agravează situaţia internaţională”, a mai adăugat acesta.

Președintele rus a făcut aceste remarci într-un mesaj video publicat de Kremlin, adresat unei reuniuni a miniştrilor apărării din Organizaţia de Cooperare de la Shanghai şi ţări exsovietice.

De asemenea, dictatorul rus a acuzat Occidentul că ”exploatează” Ucraina şi foloseşte populaţia sa drept ”carne de tun” în conflictul împotriva Rusiei.

Putin a calificat în repetate rânduri războiul din Ucraina, numit de Moscova ”operaţiune militară specială”, drept un conflict între Rusia şi Occident, criticându-i pe cei care au oferit susţinere militară şi financiară Ucrainei, relatează Reuters.

Kievul, ţări occidentale şi Washingtonul spun la rândul lor că Moscova a folosit pretextul preocupărilor de securitate pentru a lansa un război cinic de agresiune împotriva țării vecinei pro-europene, în încercarea de a ocupa părţi din teritoriul acesteia şi de a-l răsturna pe preşedintele Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *