CSI / Rusia

Dorința Occidentului de a-și menține dominația pe scena mondială face să crească riscul de conflict, susține Putin

Dorinţa Occidentului de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială face să crească riscul de conflict, a afirmat vineri, Vladimir Putin, transmite Reuters.

”Potenţialul de conflict în lume creşte şi este o consecinţă directă a încercărilor elitelor occidentale de a-şi menţine cu orice preţ dominaţia politică, financiară, militară şi ideologică pe scena mondială”, a declarat Putin. Acestea ”sporesc în mod deliberat haosul şi agravează situaţia internaţională”, a mai adăugat acesta.

Președintele rus a făcut aceste remarci într-un mesaj video publicat de Kremlin, adresat unei reuniuni a miniştrilor apărării din Organizaţia de Cooperare de la Shanghai şi ţări exsovietice.

De asemenea, dictatorul rus a acuzat Occidentul că ”exploatează” Ucraina şi foloseşte populaţia sa drept ”carne de tun” în conflictul împotriva Rusiei.

Putin a calificat în repetate rânduri războiul din Ucraina, numit de Moscova ”operaţiune militară specială”, drept un conflict între Rusia şi Occident, criticându-i pe cei care au oferit susţinere militară şi financiară Ucrainei, relatează Reuters.

Kievul, ţări occidentale şi Washingtonul spun la rândul lor că Moscova a folosit pretextul preocupărilor de securitate pentru a lansa un război cinic de agresiune împotriva țării vecinei pro-europene, în încercarea de a ocupa părţi din teritoriul acesteia şi de a-l răsturna pe preşedintele Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *