Social

Dosar penal în cazul „Maturinol”

Această constatare aparține CCCEC, care a solicitat Centrului de medicină legală aprecierea compatibilităţii ingredientelor preparatului Maturinol, precum şi influenţei acestuia asupra sănătăţii şi dezvoltării ulterioare a copiilor cărora le-a fost administrat acest medicament.

În rezultatul constatării medico-legale efectuate s-a stabilit că: componentele preparatului “Maturinol”, fiind administrate copiilor, pot genera complicaţii severe, iar în urma utilizării medicamentului starea sănătăţii copiilor s-a înrăutăţit, manifestându-se negativ asupra dezvoltării ulterioare a acestora. La unii copii supuşi examinării s-a constatat că dezvoltarea fulminantă a tumorii cerebrale a fost influenţată de componenţii „Maturinol”-ului.

CCCEC a iniţiat o urmărire penală pe fapta „abuzului de serviciu”, infracțiune care se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 8.000 de lei sau cu închisoare de până la trei ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Amintim că în vara anului trecut, colaboratorii instituţiei au descoperit într-o farmacie din Chişinău preparatul „Maturinol”. Deşi era interzis din 2009 de către Ministerul Sănătăţii, preparatul era eliberat de farmacişti conform reţetelor unui medic de la Centrul Mamei şi Copilului.

I. P. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *