Actualitate

Dosar răsunător de contrabandă cu ţigări exportate în Ucraina! Cinci persoane au fost reținute, aceștia aveau o pregătire foarte înaltă

"De curând a apărut un grup de persoane care practică activitate de contrabandă a produselor de tutun în Ucraina. În special tutun măcinat destinat pentru efectuarea țigaretelor. În mai a fost efectuată o cauză penală. În cadrul acțiunilor efectuate au fost făcute analze. În data de 08.06.2018 persoanele la care sa făcut referință au reușit să transporte contrabandă în cantitate de 2500 kg de tutun măcinat. Tot odată pe data de 10.06.2018, persoanele încercau să comită o nouă infracțiune și să transporte încă o cantitate de 2500 kg de tutun măcinat, ei au fost reținuți în flagrant.

Dacă ne referim la modalitatea de comitere a infracțiunii, pot sa spun că din acest grup făceau parte mai multe persoane, dar au fost reținute numai cinci persoane. Indivizii dispuneau de depozite special amenajate în orașul Briceni în apropiere de frontiera Ucraina cu Moldova, de unde pe parcurs de noapte cu echipaj special se transporta marfa în țara vecină.

În urma percheziției, au fost ridicate 11 mii kilograme de tutun fermentat. Masa totală care trebuia să ajungă în Ucraina era de 16 mii kilograme de tutun. Suma totală este de 1100000 de lei.

Persoanele se află în costodia statului, cele cinci se află în arest preventiv care în închisoare care la domiciliu în dependență de funcția fiecărui.

Aceste persoane aveau o pregătire foarte înaltă, din ei fac parte foști angajați ai organelor de forță, fiecare avea rolul său, inclusiv escortarea mărfii dintr-un obstacol în altul și în final atingerea obiectivului de a ajunge marfa în Ucraina.

Scopul final al acestor persoane era producerea țigaretelor și ulterior transportarea lor în țările din Europa. În Ucraina se află utilaj clandestin de producerea țigaretelor și acolo se fabricau.

La moment urmărirea penală este în desfășurare, este imatur să ne expunem referitor finalitatea procesului penal.

Norma care li se incriminează acestor persoane este o pedeapsă cu închisoarea până la 10 ani, a declarat Veaceslav Toderiță, procuror la Procuratura municipiului Chișinău.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *