Actualitate

Dosarul ANTA: Cinci mandate de arestare. Alte trei persoane, eliberate

Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a precizat pentru CrimeMoldova că doi dintre suspecți au fost plasați în arest preventiv pentru 25 și 30 de zile, iar alte 3 persoane au primit mandate de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

„În privința altor 3 bănuiți a fost emisă o ordonanță de eliberare pentru conlucrare”, a spus Mihălceanu.

Funcționarii sînt bănuiți de organizarea unei scheme de promovare a propriilor companii de transport prin exercitarea presiunilor asupra operatorilor de curse naţionale şi internaţionale și estorcarea sumelor de pînă la 20 de mii de euro.

În total, în acest dosar, 10 persoane au statut de bănuit. Inițial, 8 persoane au fost reţinute, iar altele două erau cercetate în stare de libertate.

Printre persoanele reținute în urma perchezițiilor CNA erau 6 angajaţi ai ANTA (1 şef de direcţie, 2 adjuncţi şi 3 inspectori), un consultant din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, dar şi administratorul unei companii, specializate în transportul de pasageri.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de pînă la 10 ani cu amendă în mărime de pînă la 400 de mii de lei şi privare de dreptul de a ocupa funcţii publice de pînă la 10 ani.

Sursa: noi.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *