Social

Dosarul concesionării Aeroportului Chișinău: Joi va avea loc prima ședință de judecată

Joi, 18 mai, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, va avea loc prima ședință de judecată în dosarul concesionării aeroportului Chișinău, în care au statutul de învinuiți opt foști oficiali de rang înalt, din perioada când a fost încheiată tranzacția.

„Potrivit investigațiilor, 8 persoane publice și cu funcții de demnitate publică și anume: fostul prim-ministru al Republicii Moldova (Iurie Leancă), fostul ministru al Economiei (Valeriu Lazăr), un fost director al Agenției Proprietății Publice (Tudor Copaci), un fost director adjunct al Agenției Proprietății Publice (Angela Susanu), un fost șef adjunct al direcției din cadrul Agenției Proprietății Publice (Maria Șendilă), un fost director general interimar al ÎS Aeroportul Internațional Chișinău (Petru Jardan), un fost director financiar al ÎS Aeroportul Internațional Chișinău (Alexandru Ciutac), șef al serviciului analiză economică al ÎS Aeroportul internațional Chișinău (Alla Țubari), în perioada anului 2013, folosind intenționat situația de serviciu, au pregătit și concesionat propriu zis Întreprinderea de Stat Aeroportul Internațional Chișinău în interesul grupării criminale și organizației criminale, fapt ce a cauzat statului – reprezentat de Agenția Proprietății Publice prejudiciul materiale în sumă de peste 392 de milioane de lei”, se arată în comunicatul emis de PA.

Pentru infracțiunea comisă (art. 327 alin. (3) din Codul Penal) legea prevede pedeapsa sub formă de închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Statul ar fi fost prejudiciat cu circa 400 milioane de lei, anunța anterior șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin.

Ședința de judecată va începe la ora 14:00.

Vă amintim că persoane importante care s-au aflat la conducerea Republicii Moldova vor ajunge pe banca acuzaţilor în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *