Social

Dosarul dezordinilor în masă: Încă cinci bărbați au fost reținuți

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP au identificat alte cinci persoane în cadrul investigării pregătirii dezordinilor în masă în timpul protestului desfășurat la data de 12 martie curent, scrie TVN.md.

Aceștia sunt bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 75 de ani, din Bălți și Sângerei. Persoanele ar avea legătură cu cei șapte, deja trimiși pe banca acuzaților de către procurorii PCCOCS, în aprilie 2023. Aceștia cooperează cu autoritatea de investigație, care le-a atribuit statut de martor pentru două persoane și statut de bănuit pentru trei persoane.

Statutul procesual-penal le-a fost acordat urmare a perchezițiilor desfășurate joi, cu sprijinul angajaților „Fulger.”.Acțiunile au fost desfășurate în cadrul cauzei penale inițiate de procurorii PCCOCS, la finele lunii septembrie a anului 2022. Printre obiectele relevante cauzei, la percheziții au fost ridicate cuțite de diferite modele, un pistol pneumatic, înscrisuri de ciornă, precum și mijloace bănești în MDL și EUR.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv în vederea stabilirii altor persoane în cadrul grupului criminal organizat cercetat, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *