Social

Dosarul Dodon: Patru televiziuni au fost sancționate pentru diferite încălcări

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat patru posturi de televiziune pentru diferite încălcări în reflectarea subiectului dosarelor pornite pe numele lui Igor Dodon și soției acestuia, Galina Dodon.

Exclusiv TV și Accent TV au fost avertizate public pe mai multe articole în cazul reflectării reținerii lui Igor Dodon, iar NTV Moldova a fost sancționat cu 25.000 de lei și Primul în Moldova cu 10.000 de lei în cazul subiectelor ce țin de dosarul ce o vizează pe Galina Dodon, transmite SafeNews.md cu referire la media-azi.md.

Raportul de monitorizare (perioada 24-26 mai) ce vizează Exclusiv TV și Accent TV a fost realizat mai devreme, dar examinarea acestuia a fost amânată la solicitarea furnizorilor. 

Astfel, monitorizarea celor două canale a fost efectuată ca urmare a autosesizării membrului CA Ruslan Mihalevschi pe marginea mai multor televiziuni.

NTV Moldova și Primul în Moldova au fost monitorizate în baza sesizării depuse de organizația WatchDog.md. 

Totodată, în cadrul ședinței de ieri, 8 iulie, membrii CA au examinat inițial raportul de monitorizare a posturilor de televiziune Exclusiv TV și Accent TV în contextul reflectării subiectelor privind perchezițiile și reținerea lui Igor Dodon, după ce anterior redacțiile au solicitat amânarea examinării.

Rezultatele monitorizării au atestat că Exclusiv TV a încălcat prevederile cu privire la asigurarea distincției clare între fapte și opinii.

Astfel, în cadrul buletinului din 24 mai a fost difuzat un subiect cu privire la reținerea lui Igor Dodon, în care reporterul a spus că președinta fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a făcut un apel la consolidare și dialog și un îndemn către președinta țării, Maia Sandu, ca să demonstreze că este președintele întregii țării și nu a unui singur partid politic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *