Social

Dosarul escrocheriilor privind presupusele vânzări de automobile din UE: Doi bărbați reținuți, după ce au maltratat un martor

Miercuri dimineața, 15 februarie, au fost efectuate percheziții la domiciliile suspecților, unde au fost reținuți doi bărbați, cercetați pentru maltratarea în raionul Ungheni a unui martor în dosarul seriei de escrocherii privind presupusele vânzări de automobile din Europa. Acțiunile erau dirijate de un grup criminal organizat, format din deținuți din diferite penitenciare ale Administrației Naționale a Penitenciarelor și persoane aflate la libertate, iar paguba materială pricinuită se ridică la circa 2.000.000 de lei.

Schema infracțională privind seria de escrocherii a fost deconspirată în luna noiembrie 2021 și a fost urmată de trimiterea dosarului în judecată, în mai 2022 de către procurorii PCCOCS.

Astfel, potrivit materialelor noului dosar investigat de polițiști și procurori s-a stabilit că în data de 7 octombrie, 2021, de către trei membri ai grupului criminal organizat au fost întreprinse acțiuni ilegale cu scopul de a împiedica examinarea obiectivă a dosarului în judecată. 

Mai exact, după ce unul dintre învinuiți fiind eliberat recent din detenție, urmare a ispășirii pedepsei pentru altă crimă comisă, acesta a contactat alți doi complici și de comun au agresat fizic martorul în dosarul seriei de escrocherii, cu vârsta de 31 de ani, aplicându-i mai multe lovituri, în urma cărora victima s-a ales cu multiple leziuni corporale, periculoase pentru viața și sănătatea acestuia.

Bărbații cercetați pentru maltratare au vârstele de 29, 37 și 42 de ani. Pe lângă bănuitul eliberat recent din detenție, un alt bănuit din cei trei are și el statut de învinuit în dosarul seriei de escrocherii privind presupusele vânzări de automobile din Europa.  

Investigațiile în cauza seriei de escrocherii continuă și în alt dosar separat, urmare a trimiterii în judecată a dosarului de bază, iar persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri finale. 

În baza plângerii depuse de bărbatul maltratat, bănuiții au fost documentați de oamenii legii pentru o durată de aproximativ 4 luni, iar în timpul perchezițiilor au fost ridicate telefoane mobile, obiectele cu care a fost comisă infracțiunea și alte bunuri relevante. Bănuiții își recunosc vinovăția, iar procurorii urmează să le prezinte învinuirile, pentru ulterioara trimitere a dosarului în judecată.

Investigațiile continuă cu respectarea procedurii penale, iar persoanele culpabile riscă închisoare de la 5 la 7 ani de detenție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *