Actualitate

Dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șor”: Două persoane, plasate în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13, iar a treia, eliberată de procurori

Două dintre cele trei persoane care au fost reținute vineri, 2 septembrie, de Centrul Național Anticorupție (CNA) în urma perchezițiilor efectuate în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor”, au fost plasate în arest preventiv pentru 20 de zile în Penitenciarul nr.13. Procurora de la Procuratura Generală (PG) Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, a confirmat informația, trasnmite Replicamedia.md.

„O persoană a fost eliberată vineri, 2 septembrie, de procuror. În privința la celelalte două persoane, duminică, 4 septembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis mandate de arestare preventivă, pe un termen de 20 zile, cu executare în Penitenciarul nr.13 – Chișinău”, a declarat Cherprec.

Vă amintim că la 2 septembrie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins cu noi percheziții în dosarul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR” iar mai multe persoane au fost reținute.

Persoanelor reținute le este imputată infracțiunea de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiuni prevăzute la art. 1812 alin. (1) și alin. (5) din Codul penal (Încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *