Social

Dosarul Kuliok: După 13 ședințe de judecată, astăzi, procurorii anticorupție au început prezentarea probelor în susținerea învinuirii în privința lui Dodon

Procuratura Anticorupție (PA) informează că, după 13 ședințe de judecată, luni, 27 februarie, procurorii anticorupție au început prezentarea probelor în susținerea învinuirii în privința socialistului Igor Dodon, în dosarul în care este bănuit de corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei „organizații criminale”, scrie Ziarul de Gardă.

„Totodată, menționăm că avocații inculpatului Dodon Igor au fost sancționați cu amendă judiciară în mărime de 1000 lei fiecare, cu informarea Uniunii Avocaților și Ministerului Justiției, pe motiv că aceștia au înaintat cerere de recuzare a procurorului în mod repetat cu rea-credinţă şi în mod abuziv, cu scopul de a tergiversa procesul”, anunță PA.

Menționăm că Dodon se află sub control judiciar. La 18 noiembrie 2022, Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu, după care a fost plasat sub control judiciar, având interdicția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, menționăm că la începutul lunii februarie, PA anunța că procurorii au dispus recunoașterea și audierea în calitate de bănuiți a lui Igor Dodon, soției acestuia, Galina Dodon, și a medicului care a efectuat „documentul medical fals”, în baza căruia CSJ a permis ieșirea din țară a socialistului și a soției acestuia.

Pe 6 octombrie 2022, Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat despre trimiterea în judecată a cauzei penale de învinuire a fostului președinte Igor Dodon, în comiterea infracțiunii de corupere pasivă și organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, săvârșite pe durata exercitării mandatului său de președinte al R. Moldova, în perioada lunii iunie 2019.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *