Justiție

Dosarul „Kuliok” în instanță. Socialistul Dodon a venit la Curtea Supremă de Justiție

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a reluat joi, 18 mai, examinarea dosarului „Kuliok”, în care socialistul Igor Dodon, este învinuit că ar fi pretins și primit aproape un milion de dolari de la Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. Avocații socialistului au depus o cerere de recuzare a întregului complet de judecători, solicitare respinsă de magistrați.

Apărătorii și-au motivat recuzarea prin faptul că judecătorii care urmau să examineze dosarul au fost transferați la Curtea Supremă de Justiție, de la alte instanțe, contrar principiilor statului de drept, în baza unei legi contestate la Curtea Constituțională,. Solicitarea a fost respinsă însă, de magistrați, ședința fiind reluată. Precizăm că, ședința de ieri, 17 mai, în dosarul denumit generic „Kuliok”, la Curtea Supremă de Justiție, a fost întreruptă, după ce întregul complet de judecată a depus cerere de abținere. Cei trei magistrați (Ion Guzun, Boris Talpă și Sergiu Daguța) și-au motivat cererea prin faptul că au participat anterior la examinarea demersului de prelungire a măsurii preventive în privința inculpatului Igor Dodon, scrie Radiomoldova.md.

Vă amintim că, dosarul cunoscut drept „Kuliok” a fost pornit în baza unor imagini video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă cu bani de la fostul lider al Partidului Democrat, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc și de la un apropiat al acestuia, Serghei Iaralov.

Potrivit procurorilor, lui Dodon i se incriminează că ar fi pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600 000,00 până la 1 000 000,00 de dolari, în schimbul promovării intereselor politice ale lui Vladimir Plahotniuc.

Igor Dodon se declară nevinovat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *