Actualitate

Dosarul lui Baştovoi acuzat de furt, va fi examinat de către un alt complet de judecată

Decizia de recuzare a recuzare a doi magistrați și numirea unui alt complet de judecători a fost luată după ce procurorul și avocatul învinuirii au venit cu propunerea de a trimite dosarul Curții Supreme de Justiție, din cauza că judecătorii Curții de Apel Ion Secrieru şi Mihail Buruiană – sunt implicaţi în procese de judecată care au legătură cu dosarul examinat. Solicitarea de recuzare a fost acceptată, iar ședința a fost transferată pentru o dată ulterioară în cadrul Curţii de Apel.

În cadrul şedinţei de marţi Andrei Baştovoi a reiterat declaraţiile privind nevinovăţia sa şi fabricarea dosarului de către preşedintele Ascom-Grup, Anatol Stati. „Nu sunt vinovat şi nu eu trebuie să vin cu probe privind nevinovăţia, ci oponenţii mei trebuie să dovedească cine este vinovat”, a spus Andrei Baștovoi.

La rândul său, reprezentanții Ascom-Grup au reiterat autencitatea probelor prezentate şi încrederea că cei vinovaţi vor răspunde pentru faptele săvârşite. „Am prezentat şi de data aceasta probele în original, iar martorii acuzării au confirmat anterior vinovăţia atât a că lui Andrei Baștovoi, cât și celorlalte persoane condamnate la sfârşitul anului trecut de către instanţa de fond. Mizăm că înalta instanţă va examina aceste dovezi şi va dispune recuperarea prejudiciului mare şi va îi va pedepsi pe cei implicaţi în această fraudă”, a spus Vitalie Diaconu, coordonator general al proiectelor Ascom-Grup în Sudan.

Reamintim că, ieri, 18 martie, Curtea de Apel a început reexaminarea dosarului în cadrul căruia ex-vicepreședinte Ascom-Grup este acuzat de furt în proporții deosebit de mari. În decembrie, 2013, Andrei Baștovoi, fiul său Valentin, precum şi alți doi foști angajați ai Ascom-Grup au fost condamnați, fiind acuzați de delapidare de fonduri pe timpul activităţii în Sudan și planificarea asasinării lui Anatol Stati.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *