Politică

Dosarul lui Nicolae Timofti – înregistrat OFICIAL

Tudor Deliu, președintele Comisiei speciale, a concretizat că la ora 17:00, membrii acestei comisiei se vor întruni într-o ședință, pentru a a examina dosarul depus. Tudor Deliu a concretizat că dosarul include listele cu semnăturile de susținere din partea deputaților din cele trei formațiuni parlamentare, consimțământul în scris al candidatului, certificatul de sănătate, în care figurează concluzia medicilor că Nicolae Timofti este apt pentru deținerea acestei funcții.

De asemenea, dosarul include declarația pe venit a candidatului Nicolae Timofti, copia buletinului și CV-ul candidatului.

Trei doritori să ajungă preşedinte fac coadă la Comisia specială

Gheorghe Bâtcă, John Onoje şi Boris Eriomenco spun că doresc să devină preşedinte pentru a ajuta Moldova să ajungă un stat prosper, curat şi european, transmite Info-Prim Neo.

Boris Eriomenco, în vârstă de 53 de ani, din Chişinău, este paznic la Gara Feroviară. Bărbatul spune că doreşte să devină preşedinte pentru ca Moldova să scoată armata rusă din regiunea transnistreană şi să se unească cu România. „Trebuie să avem o ţară bună, salariu bun şi să nu depindem de nimeni”, a spus bărbatul. Boris Eriomenco este vorbitor de limba rusă, este căsătorit şi are trei copii. Acesta a trecut cu brio comisia medicală, dar nu are încă semnăturile de susţinere din partea a cel puţin 15 deputaţi, cum prevede legea.

Gheorghe Bâtcă, în vârstă de 65 de ani, este textier, membru al Uniunii Compozitorilor. „Doresc să fac din Moldova un colţişor de rai, să nu mai sufere acest popor atât de necăjit. Platforma mea pe care mi-o propun să o îndeplinesc este restabilirea faunei şi florei, prelucrarea Codrilor”, a declarat bărbatul jurnaliştilor. Ca şi Boris Eriomenco, Gheorghe Bâtcă nu are semnăturile deputaţilor, dar speră să le obţină până la ora 17.00, când expiră termenul de depunere a dosarelor.

Cetăţeanul Republicii Moldova de origine africană, John Onoje, în vârstă de 53 de ani, îşi propune să rezolve problema transnistreană, să lupte cu mafia, să aducă Republicii Moldova mai aproape de integrarea europeană şi să realizeze unirea cu România. Nici John Onoje nu are încă semnăturile deputaţilor, necesare pentru a-şi depune dosarul.
 
Sursa: Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *