Actualitate

Dosarul omorului de la Atrium cu implicarea luptătorilor lui Damir: De trei ani, judecătoria nu a reuşit să desfăşoare nicio şedinţă reală

Şedinţele de judecată au fost amânate din diferite motive: restricţiile impuse de pandemia Covod -19, neprezentarea la şedinţe a inculpatului şi avocaţilor, lipsa părții vătămate sau a procurorilor, amânarea şedinţei la solicicitarea uneia din părţi, încercarea de a comasa dosarul cu un alt dosar în care partea vătămată, sportivul Aurel Ignat, avea statut de inculpat.

Potrivit Anticorupție.md, tergiversarea examinării dosarului a contribuit şi suspendarea din funcţie pentru abateri disciplinare, în septembrie 2021, a magistratei Olga Ionaşcu.

Dosarul i-a fost repartizat magistratei Stela Bleşceaga, însă prima şedinţă, programată pentru 6 decembrie 2021, n-a avut loc din cauza neprezentării părţilor. Lui Sergiu Bradu i se incriminează infracțiunea de huliganism.

Inițial, în dosar au figurat ca bănuiți Ion Bejenari, fratele bărbatului decedat, și un prieten de-al lor, care i-a adus bastonul lui Bradu din automobil, dar au fost scoși de sub învinuire.

Vă amintim că bătaia de la Discoteca Edgo a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018. În urma altercației, au fost transportați la Spitalul de Urgență Aurel Ignat, cu o plagă la cap, și Sergiu Bejenari, care a decedat peste șaze zile din cauza loviturilor.

Potrivit polițiștilor care au venit atunci la Spitalul de Urgență la solicitarea medicilor, toți participanții la încăierare erau în stare avansată de ebrietate.

Ivan Bejenari și fetele care îl însoțeau au declarat că Sergiu ar fi căzut de pe scări. Ulterior, acest caz a avut o mediatizare largă după ce concubina bărbatului decedat și fetele care îl însoțeau la discotecă l-au învinuit public pe Ignat de comiterea crimei.

Sportivii Aurel Ignat și Mihai Pârgaru s-au predat benevol după ce presa a anunțat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, fiul unor afaceriști din Chișinău, a dispărut, fiind dat în urmărire generală.

Pârgaru și Ignat au stat șase și, respectiv, șapte luni în arest preventiv, apoi au fost transferați în arest la domiciliu. La 26 iunie 2020, cei doi luptători K1 au fost achitați. Sentința a fost contestată de procurori în instanța ierarhic superioară şi se află pe rol la Curtea de Apel Chişinău, şedinţele de judecată fiind amânate de la o dată la alta.

Mihai Pârgaru a fost văzut pe ring la mai multe competiţii din Chişinău, iar Aurel Ignat luptă pentru un club din Marea Britanie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *