Social

Dosarul penal împotriva lui Vladimir Andronachi, transmis în instanța de judecată

Dosarul împotriva fostului deputat PD, om de afaceri, Vladimir Andronachi, care a fost reţinut în luna noiembrie 2022 la graniţa dintre Ucraina şi Republica Moldova, a fost transmis în instanţa de judecată.

Menționăm că şefa Procuraturii anticorupţie (PA), Veronica Dragalin, a anunţat acest lucru la un briefing de joi, transmite Știri.md.

Potrivit ei, un alt figurant din dosar, Anatoli Blonschi, se află în căutare. Ambii sunt acuzaţi de înşelăciune pe scară largă şi de spălarea banilor care au fost oferiţi în baza garanţiilor de stat Băncii de economii, aflată în insolvenţă în noiembrie 2014.

Potrivit procuraturii, Andronachi şi Blonschi, cunoscând intenţia guvernului de a emite garanţii, au putut încheia un contract prin Universal Project SRL cu Banca de economii pentru reconstrucţia unui imobil din centrul Chişinăului. Aceştia au primit 26 de milioane de lei, care au fost retrase din ţară în conturile unor companii offshore aparţinându-i inclusiv lui Vladimir Plahotniuc. Din aceste fonduri au fost cumpărate valori materiale.

Printre complicii lui Andronachi şi Blonschi se numara Nadejda Andronachi, juristul Carolina Andreuţa şi administratorul Universal Project SRL Sergiu Guşan. Dosarul împotriva acestuia din urmă a fost transmis în judecată încă în aprilie 2022.

Andronachi riscă până la 25 de ani de detenţie pe acest episod. El s-a declarat nevinovat şi a susţinut că nu are nicio legătură cu frauda bancară, numind ancheta acuzaţiei ”o comandă politică”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *