Politică

Dosarul penal în cazul morții lui Butmalai a fost clasat din lipsă de probe

Avocatul a declarat în cadrul unei conferințe de presă că fostul deputat nu s-a sinucis, ci a fost omorât, de aceea intenționează să conteste ordonanța procurorilor.

Totodată, apărătorul a menționat că toate concluziile experţilor, anexate la dosar, sunt confuze şi nu răspund la un șir de întrebări. Astfel, Ursachi accentuează că în bazele acestor rezultate familia deputatului s-a convins și mai mult că nu este vorba despre un suicid.

Reamintim că, Ion Butmalai a fost găsit împușcat în piept în data de 9 decembrie 2014. El a fost găsit fără suflare de soția sa, în garajul casei din Cahul. 

Moartea lui Butmalai, învăluită de mister: "Nu e vorba de suicid, ci de OMOR"

Psihologii, dar şi unii lideri de opinie de la Chişinău susțin că în cazul morții deputatului PLDM Ion Butmalai, ar putea fi vorba și despre un omor. În opinia lor, politicianul era o fire puternică şi nu avea motive serioase ca să-şi pună capăt zilelor.

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor "Demnitate" admite faptul că suicidul deputatului ar putea fi înscenat. "Cunoscându-l pe domnul Butmalai ca pe o persoană puternică, am dubii în ceea ce priveşte suicidul. Ceea ce-au găsit experţii, trebuie să fie examinate toate în complex, inclusiv ceea ce ţine de conţinutul şi însăşi bileţelul care a fost scris şi de cine", a declarat Mihai Laşcu.

Şi faptul că Butmalai a fost găsit împuşcat în piept este o dovadă că politicianul a fost omorât, consideră avocatul Vitalie Nagacevschi. "Oamenii nu se împuşcă în cutia toracică, ci în cap pentru a avea un rezultat mai sigur. În al doilea rând este vorba de informaţia care a fost făcută publică de cătrea doamna Ursachi şi anume că au fost găsite două cartuşe. În al treilea rând însăşi constituţia morală a domnului Butmalai mă duce la ideea că nu e vorba de suicid, ci de omor", a explicat avocatul.

Familia lui Ion Butmalai susține că fostul deputat nu s-a sinucis, ci a fost ASASINAT cu sânge rece

Familia politicianului Ion Butmalai susține că fostul deputat nu s-a sinucis, ci a fost asasinat cu sânge rece. Declarații în acest sens au fost făcute, acum câteva minute, de către fiul acestuia, care îi poartă numele, Ion Butmalai, în cadrul unei conferințe de presă. „Familia declară cu vehemență că nu este vorba de un suicid. Tata a fost omorât cu sânge rece”, a declarat Ion Butmalai, fiul.

Potrivit feciorului Ion Butmalai, politicianul ar fi avut o mapă neagră, pe care acesta o numea „biletul de salvare”, care conținea mai multe dovezi ce ar fi băgat la pușcărie mai multe persoane sus-puse. Mapa ar fi fost adusă la Cahul de la Chișinău, acum două luni, iar după moartea fostului deputat Ion Butmalai nu mai este de găsit. Familia Butmalai consideră că mapa ar fi fost sustrasă de către cei care l-au asasinat.

sursa: realitatea.md/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *