Social

Dosarul pentru omor în care figurează Constantin Țuțu – bate pasul pe loc. Când va fi examinat cauza penală

Dosarul pentru omor în care figurează fostul deputat democrat Constantin Țuțu va fi examinat la toamnă, la mijlocul lunii septembrie. În trei ani, cât această cauză penală se află la Curtea de Apel, au avut loc doar două ședințe. „Este un abuz din partea apărării”, spun procurorii, dar și avocații părții vătămate.

„Nu s-au prezentat doi avocați. Lipsa lor nu a fost motivată nici printr-o cerere. Din 40 de ședințe, care au fost, cel puțin la Curtea de Apel au fost productive doar două. Noi suntem încă la faza de a începe examinarea cauzei în fond, dar nu am trecut la audierea inculpaților. Absolut nimic nu s-a făcut pe această cauză. Iată deja sunt zece ani, suntem în instanța de judecată. Din partea inculpaților și a avocaților acestora, care ii reprezintă în instanța de judecată. Când nu sunt inculpații, când nu sunt avocații…”, spune avocatul Eduard Rudenco, transmite Jurnal.md.

Procurorul de caz a cerut în ședința de vineri, 23 iunie, amendarea avocaților care lipsesc nemotivat la ședințele de judecată. Demersul a fost susținut și de avocatul părții vătămate, Eduard Rudenco.

„Dacă înainte mai argumentau lipsa printr-o cerere sau printr-un certificat de boală, sau că au alte ședințe, sau că sunt în concediu, azi doi avocați nu au prezentat nicio cerere. La telefoane nu răspund. Procurorul a solicitat amendarea avocaților, care nu s-au prezentat nemotivat în ședință și noi ca avocați am susținut poziția procurorului”, menționează avocatul Eduard Rudenco.

În aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare, cu focuri de armă, lângă un restaurant din apropierea Orheiului. În consecință, a murit Alexei Veretca, de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretca s-a predat, alți trei suspecţi, inclusiv Constantin Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind cercetaţi penal pentru huliganism. Procesul de judecată a început în 2013, iar de atunci dosarul a trecut prin mai multe instanțe. De peste trei ani este la Curtea de Apel Chișinău. Toți inculpații, inclusiv Constantin Țuțu, pledează nevinovat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *