Justiție

Dosarul profesorului din Edineț învinuit de viol și episoade de acțiuni violente cu caracter sexual, trimis în judecată. Bărbatul nu-și recunoaște vina

Procuratura raionului Edineț informează despre trimiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui bărbat de 48 de ani, locuitor al raionului Edineț, acuzat de viol și săvârșirea a șapte episoade de acțiuni violente cu caracter sexual, săvârșite asupra unor persoane despre care se știa că acestea nu au atins vârsta de 14 ani.

„Potrivit probelor administrate de către procurori, bărbatul vizat este învinuit că activând în calitate de profesor și știind cu certitudine că elevele sale nu au atins vârsta de 14 și respectiv 16 ani, prin constrângere psihică, profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra și de a-și exprima voința, ca rezultat al autorității sale și al manipulării psihologice îndelungate în formă verbală și prin limbaj non-verbal, le-a determinat și a recurs de mai multe ori la atingeri indecente în zonele lor intime și la alte acțiuni cu caracter sexual, în paralel purtând discuții cu caracter sexual și obscen cu acestea”, informează PG.

Referitor la capătul de acuzare de comiterea infracțiunii de viol, bărbatul este învinuit că în calitate de conducător de cerc și profesor, știind cu certitudine că victima sa nu a atins vârsta de 16 ani, prin constrângere psihică, ca rezultat al manipulării psihologice îndelungate în formă verbală, prin limbaj non-verbal și prin intermediul aplicațiilor tehnologice a rețelelor de socializare, a determinat-o, a recurs și a întreținut de mai multe ori cu ultima la raporturi sexuale, transmite Jurnal.md.

Astfel, în procesul audierii în calitate de învinuit bărbatul nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunilor incriminate.

De asemenea, pe parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, în privința bărbatului vizat a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *