Social

Două documente românești falsificate, depistate în PTF Costești pe direcția de ieșire din R. Moldova. Unde a fost găsit un act

Poliţiştii de frontieră au depistat două documente românești falsificate, unul a fost găsit aruncat la coșul de gunoi. Incidentele au fost consemnate miercuri, 14 iunie 2023, în punctul de trecere a frontierei Costești, pe direcţia ieşire din Republica Moldova, potrivit Jurnal.md.

Astfel, în calitate de pasager al unui automobil de ocazie s-a prezentat un cetăţean moldovean de 36 de ani, locuitor al raionului Râșcani. Conform analizei de risc, călătorul a fost supus unui control amănunţit. Ca rezultat, asupra acestuia a fost depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autorităţile române. Documentul prezenta semne rezonabile de falsificare.

Pasagerul a declarat poliţiştilor de frontieră că a perfectat documentul prin intermediul unei rude, fără a cunoaște că este falsificat.

La scurt timp, în cadrul unor verificări pe teritoriul punctului de trecere, polițiștii de frontieră au găsit aruncat la coșul de gunoi un buletin de identitate cu însemnele autorităților competente din România. La examinarea actului cu tehnica specială, s-a constatat că este falsificat. Cercetările pe caz continuă.

Documentele falsificate au fost transmise spre expertiză.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *