Actualitate

Două femei angajate în sistemul penitenciar naţional au fost decorate cu distincţii de stat

Evenimentul a avut loc pe 28 mai 2014, în incinta Departamentului Instituţiilor Penitenciare. În cadrul şedinţei solemne, au răsunat mesaje de felicitare din partea directorilor adjuncţi ai DIP, Petru Bîrcă şi Serghei Ţurcanu, dar şi din partea întregului efectiv al DIP.

Anei Dabija, i-a fost conferit Ordinul „Credinţă Patriei” clasa III, iar Nadejda Melentieva a fost decorată cu Medalia „Meritul Civic.

Distincţiile au fost oferite în semn de recunoştinţă pentru succese remarcabile în promovarea obiectivelor şi strategiilor naţionale, profesionalismul manifestat în organizarea punerii în executare a pedepselor privative de libertate, meritele deosebite în menţinerea ordinii publice, conlucrarea eficientă cu organele administrării de stat, pentru patriotismul şi spiritul de sacrificiu manifestat, cît şi îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu.

Evident emoţionate, femeile şi-au exprimat recunoştinţa pentru distincţiile acordate şi au mulţumit tuturor celor care au considerat că munca depusă nu este zadarnică.

„Este o mare onoare să primesc acest ordin. Realizările obţinute şi obiectivele atinse în reformarea sistemului penitenciar au fost posibile graţie efortului comun, depus de o echipă de angajaţi profesionişti care îşi execută cu responsabilitate serviciul”, a subliniat Ana Dabija.

Directorul DIP este prima şefă din istoria penitenciarelor din ţara noastră. Ea şi-a început activitatea în cadrul Sistemului Penitenciar din 2011, ca şef al direcţiei securitate, regim şi supraveghere. Anterior a activat în structurile Ministerului Afacerilor Interne, în două direcţii cu activitate specială. Șefa exercită funcţia de director al Departamentului Instituţiilor Penitenciare din 9 decembrie 2013.

Nadejda Melentieva are în spate o experienţă de 36 de ani în sistemul penitenciar. Ea şi-a început activitatea în domeniu în calitate de contabil la Penitenciarul nr.9-Pruncul, fiind înaintată ulterior în funcţia de contabil superior, iar din anul 1996, activează ca specialist principal în direcţia financiară a DIP. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *