Social

Două minore din Capitală, internate de urgență la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Două minore de 13 și 15 ani au fost internate de urgență la Institutul Mamei și Copilului, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de cazanul defect, alimentat cu combustibil solid, scrie Deschide.md.

Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de duminică, 26 martie, într-o gospodărie de pe strada Valea Trandafirilor din Chișinău.

Imediat, la fața locului au intervenit pompierii și o echipă de medici.

Din fericire, precum precizează salvatorii, incendiu în încăpere nu s-a produs.

În context, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) vin cu un apel repetat către cetățeni.

„IGSU reamintește cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de utilizarea a surselor de încălzit locuințele, cum ar fi cazanele, dar și sobele alimentate cu combustibil solid și gazos. Mai mult, pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească bine încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe. Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol”, se arată în mesajul pompierilor.

La la începutul anului 2023, din cauza intoxicării cu monoxid de carbon au avut de suferit 65 de persoane, dintre care 32 de minori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *