Actualitate

Două posturi de RADIO au fost AVERTIZATE public

Mariana Cersac, şef-adjunct în cadrul Direcţiei generale licenţiere, autorizare şi monitorizare din cadrul CCA, a spus că în cazul Univers FM ponderea muzicii autohtone a fost puţin sub 17 la sută, iar Radio Sport a depăşit puţin 26 la sută din volumul total de al emisiilor muzicale, acesta fiind difuzată mai mult în orele nocturne, scrie IPN.MD.

Mihai Miron, directorul „Univers FM”, a spus că formatul postului este special, iar creaţii muzicale folk-rock autohtone sunt mai puţine. Plasarea repetată a creaţiilor formaţiei „Noroc” sau a fraţilor Stefăneţ, care se încadrează în formatul postului, ar putea deranja urechea ascultătorului, spus Mihai Miron.

Membrii consiliului au insistat să fie respectată decizia CCA care prevede o pondere de cel puţin 30 la sută creaţii muzicale autohtone în programele muzicale.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii CCA au atenţionat şi postul „Radio Poli Disc – Russkoe Radio” pentru că în unul din buletinele meteo a fost anunţat sponsorul emisiunii respective. Acţiunea fost calificată ca şi publicitate mascată. În context posturilor de radio li s-a solicitat, în termen de 2 săptămâni, să elaboreze un proiect care ar reglementa Plasarea de Produs în format audio.

TIMPUL.MD via IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *