Actualitate

Două posturi TV au fost sancționate de CCA

Potrivit raportului prezentat la şedinţa CCA din 19 martie, Accent TV a oferit cea mai mare parte din emisie partidului politic PCRM, conotaţia reflectării fiind preponderent pozitivă şi neutră. Alte partide, ca PDM , PLDM, PL şi PLR, au fost reflectate cu conotaţie preponderent negativă.

În raport se mai menţionează că Accent TV a pus pe post subiecte în care au fost vizate negativ mai multe instituţii, fără să li se ofere dreptul la
replică. Directorul postului, Roman Malinovski, s-a justificat spunând că reprezentanţii acestor structuri nu au fost de găsit pentru a obţine de la ei o
declaraţie. Totuşi, a adăugat că şi-a atenţionat colegii, autorii materialelor, să depună eforturi pentru a nu repeta situaţia pe viitor.

În cel de-al doilea caz, CCA a constatat că marea majoritatea a emisiunilor difuzate de către postul Jurnal TV au avut conotaţie negativă. "Totul ce este reflectat de către Jurnal TV este negativ. Doar 38 de secunde pozitive. În rest totul este negativ", a menţionat unul dintre membrii CCA.

De cealaltă parte, Jurnal TV a expediat o scrisoare la adresa CCA, acuzând membrii consiliului de cenzură şi lichidarea libertăţii de exprimare.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *