Social

DOUĂ TREIMI de familiile din regiunea transnistreană NU sunt MULŢUMITE de condiţiile de trai

„Numărul de familii care îşi pot permite o casă din bani proprii sau împrumutaţi constituie 20 la sută. Pe piaţa imobiliară există o serie de probleme care împiedică activitatea investiţională în construcţia de apartamente. Printre acestea se înscrie lipsa unei finanţări bugetare în construcţia de apartamente, precum şi absenţa unei infrastructuri inginereşti, cauzată, de asemenea, de deficit bugetar”, se arată în comunicat.

În acelaşi timp, în autoproclamata RMN lipsesc programe, indici şi prognoze referitor la construcţia de locuinţe. „În prezent, businessul din acest domeniu nu poate să-şi planifice activitatea, dat fiind faptul că lipsesc proiecte urbanistice întocmite la nivel local. Întreprinderile de construcţii nu dispun de documentele necesare care ar indica cererea şi ar permite o politică investiţională oportună”, se mai spune în comunicat.

Conform datelor proiectului „Asigurarea cu locuinţe sociale a cetăţenilor" lansat de autorităţile separatiste, la 1 ianuarie 2012 pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai erau înregistrate 3,1 mii de familii. 70 la sută dintre acestea aşteaptă apartamente timp de 15 şi mai mulţi ani, iar peste 20% locuiesc în cămine.

Timpul.md (A.G.) via Moldpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *