Social

Două treimi din vârstnici suferă de boli ale aparatului circulator

Statisticile arată că fiecare a treia persoană în etate are vârsta cuprinsă între 60-64 de ani, iar 13,9% au mai mult de 80 de ani, informează MOLDPRES cu referire la Biroul Naţional de Statistică (BNS).

Potrivit Alei Negruţa, şefa Direcţiei statistica serviciilor sociale şi condiţiilor de trai a BNS, pe parcursul ultimilor ani, ponderea persoanelor în vârstă de peste 60 de ani a crescut nesemnificativ, cu 0,4 puncte procentuale, constituind 14,8%.

Cu referire la mortalitatea vârstnicilor, sursa citată a specificat că principalele cauze ale mortalităţii vârstnicilor sunt bolile aparatului circulator, tumorile maligne şi bolile aparatului digestiv.

Conform datelor Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, la 1 ianuarie 2012, la evidenţa organelor de protecţie socială se aflau 638,3 mii de pensionari sau cu 11,2 mii de persoane mai mult, comparativ cu anul 2011. Din totalul pensionarilor, 74,1% reprezintă pensionarii pentru limită de vârstă.

Mărimea medie a pensiei pentru limită de vârstă, la 1 ianuarie, era de 900,6 lei, fiind în creştere faţă de anul precedent cu 7,7%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *