Actualitate

Dovada că Țopa este proprietarul unei case din Mallorca

O atenție deosebită a fost atrasă de Comisarul familiei lui Victor Țopa – ex-ministru al transporturilor și șef al aviației Civile în perioada de gloriie a atacurilor asupra ramurei – atacuri produse chiar de el, împreună cu Vlad Filat sub tutela lui Petru Lucinschi.

Acum ne vom referi doar la ultimul episod descoperit de echipa Comisarului – Casa din PALMA DE MALLORCA, cumpărată în localitatea Santa Ponca cu 5,2 milioane de Euro.

Deși am încercat de nenumărate ori să luăm legătura cu Andrei Năstase, liderul revoluției de la Chișinău, prin cumul avocat al familiei Țopa, dar și fin de cununie a lui Victor și Ana Țopa, acesta nu ne-a răspuns la apelurile telefonice. Am vrut să aflăm de la el aspectele legale în baza cărora Familia Țopa a procurat casa de 5,2 milioane de Euro în Santa PONCA.

Pentru că subiectul este unul de interes major, nu mai putem aștepta momentul revelației marelui revoluționar și am decis să publicăm dovezile incontestabile ale unei tranzacții cu multe semne de întrebare, atât pentru organele de drept din Repubica Moldova cât și pentru cele din Germania, România sau SUA.

Așadar, potrivit registratorului spaniol, (un fel de CADASTRU MOLDOVENESC), deținătorul casei construite pe adresa Gran Via Formentera 3 din localitatea Snata Ponsa (de pe Palma de Mallorca) este compania off-shore cipriotă – FRONETEX LIMITED (vezi doc 1)

Cyprul ne oferă un alt document interesant – este vorba despre datele de înregistrare a companiei off-shore FRONETEX LIMITED. Potrivit documentului, director și proprietar al FRONETEX LIMITED este Ana Țopa – soția lui Victor Țopa. (vezi doc 2, LINK)

Cu alte cuvinte, o parte din banii, cel mai probabil furați din Republica Moldova, prin schemele decrise anterior în presă, transferați prin conturile AEROFLIGHT LIMITED și German Aviation Capital (firmele lui Victor Țopa) au fost retrași pe contul companiei cipriote FRONETEX LIMITED, Ana Țopa. Ulterior Fronetex Limited procură imobilul de lux de pe Mallorca, cu 5,2 milioane de Euro în care își petrec lungile nopți de vară membrii familiei Țopa și oaspeții acestora (VEZI COMISARUL 9).

Vă veți întreba probabil de ce Victor și Ana Țopa nu și-au cumpărat casa de pe Mallorca direct pe numele lor. Răspunsul e foarte simplu – pentru a fugi de impozitele din Germania, ori acești bani nu au fost declarați, cel mai probabil, acolo. Un motiv ar fi adâncile rădăcini moldovenești din subconștientul lui Țopa, care nu acceptă în sinea lui că veniturile trebuiesc impozitate, mai ales în țara care îi servește acum drept refugiu. Moldoveanul din el nu vrea să se împartă cu statul.

Un alt motiv pentru care Victor Țopa nu a vrut să-i declare ar putea fi originea banilor – una nu tocmai legală. Presa, începând cu anii 1999 a scris de nenumărate ori despre modul în care Victor Țopa a furat sistematic Republica Moldova (Vezi KIV FRA 1), mulgând sfera aviației civile și fiind implicat în scheme cu controversatul Victor But. Ulterior acesta s-a implicat în sfera bancară unde s-a remarat prin atacuri rider, deposedări de acțiuni prin șantaj, sechestrare de persoane și multe altele.

Este de competența autorităților germane să investigheze tranzacțiile dubioase de pe Palma de Mallorca ale proprietarului Jurnal TV. Totodată ține strict de fiecare dintre protestatari și combatanții care au aderat la partidul finanțat de Țopa să decidă dacă vor să-i mai slujească în continuare interesele. Dragi combatanți, voi când v-ați luat ultima oară banii promiși? Poate vi s-a propus vre-un sejur în Palma, sau totuși pentru voi sunt rezervate doar corturile din PMAN?

Este de competența lui Andrei Năstase, reprezentantul familiei Țopa în Moldova să ne explice ce-i cu vila de pe Mallorca, or el este și avocat al Țopilor. Cel mai interesant este că FRONETEX LIMITED a fost înregistrată posibil chiar și cu implicarea directă a lui. Dar asta urmează să aflăm.

Atâta timp cât NOI SUNTEM POPORUL, cerem implicarea în investigarea aspectelor de mai sus a autorităților din Republica Moldova dar și a celor din România, or în documentul de înregistrare a companiei cipriote Ana Țopa se declară cetățean Român. Expediem actele și înscrisurile oficiale obținute Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, or bănuielile existenței evaziunii Fiscale în raport cu Statul German sunt rezonabile. Rugăm Statele Unite ale Americii în calitate de garant să investigheze această tranzacție dubioasă și proveniența banilor, mai ales că există dubii că o parte din ei sunt rezultatul colaborării cu Victor BOUT, celebrul traficant de arme, condamnat în SUA.

Vom reveni cu noi detalii și probe.

Sursa: today.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *