Actualitate

Dragalin dă lovitura. Imagini cu banii lui ȘOR cu care erau plătiți „protestarii” / Eșec de proporții pentru așa-numita „opoziție”

Procuratura Anticorupție (PA) a publicat un filmuleţ video şi câteva fotografii cu pungile de bani confiscate în urma perchezițiilor efectuate la mai mulți membri ai Partidului Politic „Șor”.

Oamenii legii au efectuat astăzi 55 de percheziții la mai mulți membri ai Partidului Politic „Șor” pentru finanțarea protestelor din ultimele săptămâni din centrul capitalei. Au fost ridicate peste 20 de pungi cu banii participanților la proteste. Ar fi vorba în total de aproximativ 3,5 milioane de lei, a anunţat șefa Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin, în cadrul unui briefing.

În baza probelor acumulate, Procuratura Anticorupție și organele de urmărire penală au identificat modalitatea de transmitere a banilor de către grupul criminal organizat în vederea finanțării partidului politic Șor și, în special, pentru acoperirea cheltuirilor de transportare, și de participare a persoane organizate la protestele.

Potrivit PA, judecătorii au autorizat urmărirea vizuală, înregistrarea de imagini și a convorbirilor, la fel și primirea și transmiterea sub control a banilor. Pe parcursul mai multor luni, în procesul de investigație au fost identificate mai multe persoane responsabile de distribuirea unor sume mari de bani în numerar pe întreg teritoriul Moldovei, precum au fost identificate și persoanele care au primit acel numerar.

În cadrul urmăririi penale a fost documentată și plata în numerar către persoane care au fost transportate în capitală pentru a participa la protestele care au avut loc în fața sediilor Președinției și al Parlamentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *