Media

Dragoș Galbur: De ce a picat JurnalTV?

Deja până la amiază, în jur de 10 operatori de cablu din Republica Moldova au stopat și ei emiterea JurnalTV-ului, argumentând că s-au conformat deciziei Consiliului Coordonator al Audiovizualului. CCA zice că JurnalTV a manipulat opinia publică și că nu s-au conformat nu știu căror standarte noi, mai în scurt – apă chioară. Este clar că închiderea robinetului celor de la JurnalTV are tentă politică.

Eu am scris și mai scriu, da, îmi pare rău că nu mai am JurnalTV la televizor, nu c-aș fi urmărit știrile și emisiunile sale, dar seara, în pătuc, înainte de somn, mai priveam câte un film bunișor, chiar dacă puteam să-l privesc la comp, îmi este mai comod la TV. În fine, doar de asta mi-e jale că Jurnalul a dispărut de la TV, în rest nu simt nicio compasiune. Chiar dacă îi cunosc pe 80% dintre angajații Jurnalului și chiar dacă mi-au umplut news-feed-ul pe facebook cu mesaje că ”Mafia atacă presa”, că Plahotniuc se răzbună și că ”JurnalTV ești tu!”, asta nu schimbă nimic. Când au închis NIT-ul, aplaudați și postați mesaje de bucurie pe facebook și nu vă gândeați că zeci de oameni au rămas fără loc de muncă. Acuma încercați să vă lingușiți și să vă victimizați, după ce, din lipsă evidentă de profesionalism, ați asigurat chiar voi, dispariția JurnalTV-ului de pe ecranele noastre! Voi, mă refer la cei care conduc acest trust media. Nu trebuia să politizați acest post TV și să-i permiteți lui Sergiu Mocanu să facă PR politic și diferite manevre electorale atât pe jurnal.md, cât și la JurnalTV. Asta a fost greșeala voastră, după cum se vede, fatală. Din start, de când frații Țopa au preluat Jurnalul, acesta a devenit o platformă de a bate în Plahotniuc. Bine, bate bre, dar mai scrie și despre altceva nu doar despre asta. Era o perioadă, când Filat încă nu era în alianță cu Plahotniuc, când Jurnalul posta câte 6-7 știri la rând despre crimele lui Plahotniuc, după care veneau alte 5 știri că Filat e îngerul păzitor al Moldovei. După ce, când ăștia 2 și-au dat mâna, v-ați căcat pe voi și ați început a lovi și în Filat deja, iar lui Sergiu Mocanu cum nu i-a tăcut gura, așa și nu-i tace. Bani și interese, la mijloc. Vezi tu, fostul consilier prezidențial a lui Voronin, vine să ne vorbească adevărul, doar la JurnalTV, cel mai liber post TV din țară. Nu e necesar să absolvești jurnalismul ca să înțelegi că la capitolul știri, editoriale, emisiuni, absolut totul este îndreptat asupra celui care controlează totul, inclusiv CCA-ul, Vlad Plahotniuc. Până și mașinile JurnalTV-ului se alimentează la Petrom, apoi ce mai vreți? Clar că o să vă închidă robinetul. Era doar o chestiune de timp. Voi doar l-ați ajutat și stimulat, prin Sergiu Mocanu.
 
Îmi pare rău pentru fiecare tânăr angajat al JurnalTV-ului, care are acum de suferit, dar care s-a lăsat manipulat de Sergiu Mocanu și de frații Țopa, în conflictele sale de interese cu Plahotniuc. Mă uitam chiar ieri, la ora 12.00, când au ieșit angajații Jurnalului la protest în fața CCA, cine a politizat evenimentul? Cine a venit cu pancarde, stegulețe și semne electorale? Corect, Sergiu Mocanu. Pentru că e an electoral și pentru că se poate de scos dividende din cazul JurnalTV. Gândiți-vă la asta și nu vă lăsați prostiți de cei care vă conduc. Credeți că degeaba au plecat de la JurnalTV, Elena Robu, Rita Ursalovschi, Nata Albot, Oleg Brega, Nicolae Negru și Petru Bogatu? Fiți serioși.

Acuma fiecare poate să întoarcă cum vrea povestea stopării emiterii JurnalTV-ului la televizor, însă așa cum știu cum mă cheamă, așa știu că motivul principal din care se întâmplă tot acest rahat, este politizarea postului TV și transformarea lui într-un ring de luptă dintre frații Țopa & Sergiu Mocanu împotriva lui Plahotniuc. Că Plahotniuc e mafiot, că e controversat, că e nu știu cum… haideți bre, toată lumea știe deja cine e Plahotniuc. Voi arătați-ne cine sunt frații Țopa, de ce stau după hotare, de unde au bani pentru JurnalTV, cât de curat e Sergiu Mocanu, din ce bani trăiește, din ce bani și-a cumpărat avion, puneți-l pe Mocanu să ne explice de ce a profitat de România, atunci când băieții lui au bătut un tânăr la o discotecă din Chișinău, după care s-au ascuns în ambasada României, iar astăzi, vicepreședintele mișcării pe care o conduce, mă atacă, pe facebook, și-mi zice că eu sunt acela care profit de România. Pffff… Să știți, presa care manifestă parțialitate ori partizanat politic, e sortită din start eșecului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *