Atitudini

Dragoș Galbur, Președintele Partidului Național Moldovenesc: „Rușii nu vin să invadeze R. Moldova, dar avem deja agenții lor în instituțiile noastre”

Mai multă lume îmi scrie să mă întrebe dacă e adevărat că în următoarele săptămâni rușii vor ataca Moldova.

1. Nu. Nu este adevărat. Rușii sunt peste râul Nipru, iar din ce am înțeles, ucrainenii au 52 de linii de apărare dincoace de Nipru (pare o cifră enormă, dar asta zic chiar ucrainenii). Deci prin sudul Ucrainei, la ora actuală, șansele ca rușii să ajungă la noi sunt zero.

2. Coasta de sud a regiunii Odesa este minată și supravegheată de avioanele radar ale NATO care survolează România zilnic. Deci orice apropiere a navelor ruse pentru debarcarea desantului este exclusă, mai ales că ucrainenii sunt deja dotați cu rachete Harpoon, gata să lovească orice mișcă pe mare în apropiere de țărm și nu doar.

3. Dinspre nord, dinspre Belarus, așa cum a aberat directorul SIS este exclusă orice invazie spre Moldova. Pur și simplu uitați-vă la hartă. Cum vă închipuiți să parcurgă rușii distanța respectivă prin Ucraina, când ei deja un an nu pot cuceri niște orașe amărâte din Donbas? Deci nu.

4. Dinspre regiunea separatistă transnistreană? Nu fac ăia nicio mișcare militară, că sunt în aria de acoperire de foc a Himars-urilor din Ucraina. La primul motor de tanc pornit, ВСУ îi face praf.

5. Partea proastă este că agentura rusă a pătruns de mult timp adânc în toate instituțiile statului. Așa că într-o oarecare măsură putem spune că rușii deja sunt aici.

6. Hai să păstrăm calmul, să ne implicăm în activitățile civice, politice, să muncim, să achităm impozite și să ne informăm din surse demne de încredere. Am spus-o și mai repet – panica și frica sunt exact ceea ce vor rușii de la noi. Haideți să nu le facem pe plac!

Dragoș Galbur (Facebook.com)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Te inseli. Daca Rusia trece de Ucraina intra si in Moldova. Singura pavaza este Ucraina. Daca trece de Ucraina joaca s-a terminat in Rep Moldova. Revine Imperiul Rus daca Ucraina cade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *