Politică

Drăguţanu va fi DAT AFARĂ, dacă va fi găsit vinovat de situaţia de pe piaţa financiară

Vicepreşedintele PLDM, deputatul Valeriu Streleţ, nu exclude demisia guvernatorului Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, şi formarea în timpul apropiat a unei majorităţi parlamentare. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”.

Referindu-se la demisia lui Drăguţanu, liberal-democratul a spus că în cazul când Comisia parlamentară formată pentru elucidarea situaţiei de pe piaţa financiară îl va găsi vinovat pe Drăguţanu de situaţia creată, ar putea fi demis. „Personal, am pretenţii la Drăguţanu. BNM a avut pârghii suficiente pentru a evita, a opri această situaţie. Noi am oferit BNM pârghii serioase, de a lua decizii cu aplicare imediată, de a opri ieşirea fluxurilor importante de capital în afara ţării. BNM nu a aplicat aceste pârghii.”, a precizat vice-preşedintele PLDM.

Cât priveşte formarea alianţei, Valeriu Streleţ a spus că „avem toate şansele să ne construim o majoritate parlamentară în viitorul apropiat”, fără a preciza care sunt formaţiunile politice vare vor face parte din această majoritate.

Referindu-se la PL, Valeriu Streleţ a adus critici dure pentru eşuarea formării unei alianţe de guvernare. Iar despre PCRM Streleţ a spus că acestei formaţiuni nu-i va fi încredinţat controlul vre-o unei instituţii de stat. „Scopul nostru este de exclude orice control din partea politicului asupra instituţiilor statului, cu excepţia Comisiei Electorale Centrale, unde fiecare partid parlamentar îţi deleagă reprezentanţii săi”, a afirmat liberal democratul.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *