Internațional

Drama ucrainencelor violate de ruși: În Polonia avortul este interzis

Agenția Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați cere guvernului Marii Britanii să împiedice bărbaţii singuri din această ţară să mai ofere găzduire refugiatelor din Ucraina. Rugămintea vine după mai multe cazuri în care bărbaţii care s-au oferit să îşi pună locuinţele la dispoziţia refugiatelor le-au făcut acestora avansuri sexuale. Dacă cererea va fi pusă în aplicare, femeile vor mai putea fi găzduite doar de familii sau cupluri.

Situaţia vulnerabilă în care se află ucrainencele iese la iveală şi în Polonia. Voluntarii de aici primesc tot mai multe femei care mărturisesc că au fost violate de soldaţii ruşi, înainte să treacă graniţa.

Ei sunt nevoiţi să le dea pe sub mână pastile care să prevină o sarcină nedorită. În Polonia, astfel de pastile sunt interzise, la fel şi avortul, atâta timp cât sarcina nu pune în pericol viaţa mamei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *