CSI / RusiaInternațional

„Drone pentru Rusia”: SUA sancționează firmele iraniene, chineze, turcești și din Emiratele Arabe Unite

Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva unei companii iraniene, precum și a unor companii din China, Turcia și Emiratele Arabe Unite pentru că ar fi sprijinit programul iranian de drone de „atac unidirecțional” prin furnizarea de componente critice, potrivit CNN și Hotnews.

Începând cu luna iulie, se crede că Iranul a furnizat Rusiei peste 400 de drone Shahed 131, 136 și Mohajer pentru a fi folosite în războiul său din Ucraina.

„Dronele de fabricație iraniană continuă să fie un instrument-cheie pentru Rusia în atacurile sale în Ucraina, inclusiv cele care terorizează cetățenii ucraineni și atacă infrastructura sa critică”, a declarat subsecretarul Trezoreriei pentru terorism Brian Nelson într-un comunicat.

Sancțiunile sunt împotriva firmei iraniene Pishgam Electronic Safeh Company și a directorului său general Hamid Reza Janghorbani pentru procurarea de servomotoare în valoare de „sute de mii de dolari” care pot fi folosite în dronele de atac iraniene.

De asemenea, sancțiunile vizează compania Hongkong Himark Electron Model Limited, cu sediul în Hong Kong, și un „oficial al Hongkong Himark cu sediul în RPC”, Fan Yang, pentru că a vândut servomotoare în valoare de peste 1 milion de dolari Iranului

Sancționate au mai fost și două companii turcești care „au facilitat tranzacții financiare în valoare totală de sute de mii de dolari” pentru a procura servomotoarele de la Hongkong Himark și o firmă din Emiratele Arabe Unite care a facilitat transportul servomotoarelor.

Dronele kamikaze iraniene folosite în ultimele atacuri asupra orașelor ucrainene sunt pline de componente europene, potrivit unui document secret trimis de Kiev aliaților săi occidentali, în care face apel la rachete cu rază lungă de acțiune pentru a ataca centrele de producție din Rusia, Iran și Siria, scrie The Guardian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *