Război

Drone ucrainene lovesc un depozit de petrol din Crimeea – Oficial rus

Un incendiu masiv a izbucnit la un depozit de petrol din Crimeea după ce a fost lovit de două drone ucrainene, a anunțat sâmbătă un oficial desemnat de Rusia în această zonă, cel mai recent dintr-o serie de atacuri în peninsula anexată, în timp ce Rusia se pregătește pentru o contraofensivă ucraineană așteptată.

Mihail Razvozhaiev, guvernatorul instalat de Moscova la Sevastopol, un oraș portuar din Crimeea, a postat pe canalul său Telegram videoclipuri și fotografii ale incendiului.

Razvozhayev a declarat că incendiului din portul orașului i-a fost atribuit cel mai înalt rang în ceea ce privește cât de complicat va fi de stins. Cu toate acestea, el a raportat că incendiul deschis a fost izolat.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, o mișcare pe care majoritatea lumii a considerat-o ilegală. Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a declarat într-un interviu acordat săptămâna aceasta că țara sa va încerca să recupereze peninsula în viitoarea contraofensivă.

Președintele rus Vladimir Putin a călătorit în Crimeea luna trecută pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexării peninsulei de la Marea Neagră la Ucraina. Vizita lui Putin a avut loc la o zi după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele liderului rus, acuzându-l de crime de război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *