Actualitate

Drum nou în două localități din raionul Ștefan Vodă

În cadrul evenimentului de finalizare a proiectului, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Liviu Volconovici, a menționat că asigurarea accesului cetățenilor la o infrastructură modernă și la servicii publice de calitate rămâne o prioritate a statului, un obiectiv care, odată atins, va contribui la creșterea competitivității economiei naționale și a bunăstării populației.

„Construind acest drum, ne-am propus să asigurăm accesul la piața agricolă din Feștelița pentru locuitorii din localitățile învecinate: Marianca de Jos, Copceac, Alava, Volintiri, Semionovca și Brezoaia. De asemenea, pentru agenții economici să asigurăm accesul la noi piețe de desfacere din Chișinău, Căușeni, Cimișlia, Odesa”, a declarat ministrul, citat într-un comunicat de presă al Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

Maria Culeșov, directorul ADR Sud, a specificat că un drum modern le oferă oamenilor nu doar siguranță și comoditate, ci și posibilitatea de a se deplasa mai rapid și mai ieftin, un imbold pentru a rămâne în satul de baștină și a porni o afacere. „Grație drumului nou construit, cetățenii vor avea acces rapid la serviciile de urgență – pompieri, ambulanță, poliție, iar copiii se vor putea deplasa oricând la școala de artă din Feștelița pe un drum mai bun, în condiții de maximă siguranță și confort", a declarat șefa ADR Sud, Maria Culeșov.

„Acum, locuitorii din satele Feștelița și Marianca de Jos nu vor mai fi nevoiți să parcurgă zilnic câte 22 de kilometri pe jos pentru a se deplasa dintr-o localitate în alta. Prin construcția acestui drum, șansele lor la o viață mai bună, la un viitor european au crescut. Cu certitudine, pentru o localitate un drum bun înseamnă viață, înseamnă viitor, aceasta fiind capabilă să atragă investiții, să se dezvolte”, spune primarul de Feștelița, Nicolae Tudoreanu.

Proiectul în valoare de 19 milioane de lei este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *