Social

Drumul național Bălți – Fălești – Sculeni a fost dat în exploatare

Lucrările de reabilitare a drumului R16 Bălți – Fălești – Sculeni au fost finalizate. În total au fost reparați 55 de kilometri, în două loturi (25,4 și, respectiv 29,2 km), iar drumul nou asigură conexiunea și mobilitatea mărfurilor și pasagerilor pe traseul România – R. Moldova – Ucraina și invers transmite Agora.

Astfel, potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în urma reabilitării acestui sector a fost micșorat timpul de parcurs, în mediu cu 20 de minute. Sectorul traversează teritoriul satelor Călugăr, Frumușica, Bocșa, Vrănești, Taxobeni, Gherman și Sculeni. 

În cadrul proiectului au fost amenajate intersecțiile cu străzile locale, cât și accesele la gospodării, amenajate trecerile de pietoni, în vederea organizării securității participanților la trafic și a pietonilor, fiind efectuate benzi rezonatoare din material termoplastic, nou utilizat în Republica Moldova.

De asemenea, au fost construite și reconstruite stațiile de autobuse, inclusiv amenajate zonele din vecinătatea acestora. 

Alte lucrări realizate au inclus:

• reabilitarea părții carosabile, pentru care au fost utilizate peste 55 mii tone de asfalt;

• reabilitarea și reconstrucția a 4 poduri;

• instalarea a 730 indicatoare rutiere, a peste 6400 metri de parapet metalic și a 870 stâlpi de dirijare a circulației;

• construirea a peste 17 km de trotuar.

Pe lângă cei 160 km de sectoare de drumuri naționale, care au fost date în exploatare în anul curent, se mai adaugă și cei 29.2 km ai drumului R16 Bălți – Fălești – Sculeni, lotul 2.

MIDR susține că până la finele anului 2022 vor mai fi dați în exploatare încă 24 km, de pe drumul G105: R3 – Costesti – Tipala -G106 (17.2 km) și de pe sectorul 1, Centura or. Chisinau, (6.5 km).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *