Actualitate

Dubai: Rezidenţii celei mai înalte clădiri din lume vor urca scările celor 160 de etaje, dacă nu plătesc facturile

Emaar Properties i-a atenţionat pe rezidenţii turnului Burj Khalifa că trebuie să achite "taxele care asigură gestionarea perfectă a zonelor comune şi a altor facilităţi pentru comunitate". În caz contrar, toate aceste servicii vor fi oprite, transmite CNN.

Purtătorul de cuvânt al Emaar Properties a declarat că rezidenţii au fost informaţi în repetate rânduri în legătură cu această problemă. Cu atât mai mult cu cât există rezidenţi care nu şi-au mai plătit facturile încă din 2012.

Potrivit publicaţiei locale The National, dezvoltatorul imobiliar a restricţionat temporar accesul rezidenţilor în zonele comune ale clădirii.

Menționăm că, Burj Khalifa este un zgârie-nori din Dubai, cea mai înaltă clădire (structură arhitectonică) construită vreodată de om, măsurând 828 de metri înălţime. Construcția a început la 21 septembrie 2004, exteriorul fiind finalizat la 1 octombrie 2009; clădirea a fost inaugurată oficial la data de 4 ianuarie 2010. Costurile totale ale proiectului au fost de 1,4 miliarde de dolari. La data de 9 februarie 2010, platforma de observație de la etajul 124 a fost închisă publicului din cauza unei defecțiuni electrice.

În octombrie 2010, din cele 900 de apartamente de lux ale clădirii, 825 erau încă neocupate. Chiriile pentru un studio (cu geamuri imense, marmură și lemn de esență scumpă) au scăzut la 1.800 – 1.900 de dolari pe lună, de la 3.000 inițial, în timp ce un apartament cu două dormitoare a scăzut la 4.300 de dolari pe lună, de la peste 7.000 cât se cerea la început.

sursa: 24h.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *