Actualitate

Dubai World Cup, cea mai scumpă cursă de cai de rasă. Unde se află celebrul hipodrom

Potrivit www.dubaiworldcup.com, sezonul de curse de cai pur-sânge 2017/2018 a cuprins 20 de curse, din data de 9 noiembrie 2017, incluzând "Dubai World Cup Carnival", în perioada 11 ianuarie – 10 martie 2018. Sezonul curselor de cai găzduite de Emiratele Arabe Unite (EAU) din Calendarul Dubai culminează cu cea mai bogată zi de curse din lume, cea din 31 martie 2018, cu premii totale de 30 de milioane de dolari pentru 9 curse de grup.

Hipodromul "Dubai Racing Club", localizat la Meydan Racecourse, în Nad Al Sheba (EAU), se află în mijlocul deşertului. Construcţia ce se întinde de-a lungul a peste un kilometru şi jumătate oferă condiţii de 5 stele atât pentru concurenţi, cât şi pentru caii acestora de concurs. Hipodromul Meydan este o construcţie unică, dotată cu panouri solare din titan ce maximizează eficienţa consumului de energie al clădirii şi care oferă servicii de calitate tuturor participanţilor la curse, patronilor sau turiştilor pasionaţi de sport.

Debutul curselor de cai în Emiratele Arabe Unite a avut loc în octombrie 1981, atunci când la Camel Track s-a desfăşurat un prim asemenea eveniment cu cai de rasă. În acel an au avut loc trei curse organizate de către şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-preşedinte şi primul-ministru al Emiratelor Arabe Unite şi monarh constituţional al emiratului Dubai. De altfel, hipodromul Meydan s-a născut din viziunea acestuia, devenind în scurt timp punctul de referinţă pentru orice eveniment sportiv hipic global, notează www.dubairacingclub.com.

În cadrul Dubai World Cup 2010, a avut loc inaugurarea hipodromului Meydan Grandstand and Racecourse. Site-ul www.casinoinside.ro menţionează că acest hipodrom este noua destinaţie pentru Dubai World Cup şi cel mai mare stabiliment dedicat curselor din lume, cu o capacitate de peste 60.000 de locuri şi 285 de camere şi apartamente de lux în cadrul hotelului Meydan, situat exact lângă pista de concurs.

În prezent, impunătorul hipodrom găzduieşte o serie de evenimente structurate pe parcursul a două sezoane – iarnă şi primăvară – dar şi Carnavalul Internaţional de Curse din Dubai ("Dubai World Cup Carnival"). Se estimează că 1,1 miliarde de euro au fost investite pentru ridicarea somptuoasei construcţii hipice.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *