ActualitateExterne

Dubla crimă care a șocat Italia

Delia Zărnescu, românca de 58 de ani ucisă la 5 ianuarie, a fost înmormântată, sâmbătă, în localitatea Naro, unde a fost decretat duminică doliu local. Trupul neînsufleţit al celeilalte românce ucise, Maria Rus, va fi adus luni în România.

La slujba de la biserica Sant’Erasmo, în Piazza Cesare Battisti,  au fost prezenţi membrii familiei femeii şi rudele Mariei Rus, cealaltă victimă a masacrului de la Naro din 5 ianuarie, fiica sa Marcela, soţul şi nepoţii, precum şi primarul Maria Grazia Brandara şi reprezentanţi ai carabinierilor.

Luni, va fi celebrată o slujbă pentru Maria Rus, în vârstă de 55 de ani, care era de religie ortodoxă. Apoi trupul neînsufleţit va fi dus în România, pentru a fi înmormântat alături de fetiţa pe care Maria o pierduse la naştere.

Marcela Rus, fiica Mariei Rus, şi alte câteva femei din comunitatea românească din Canicattì au purtat tricouri cu chipurile Deliei şi Mariei pe care scria “Stop violenţei împotriva femeilor”.

Delia Zărnescu, în vârstă de 58 de ani, şi Maria Rus, în vârstă de 54 de ani, au fost ucise cu brutalitate la 5 ianuarie, iar principalul suspect în acest caz, Omar Edgar Nedelkov, este arestat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *